• Szívességbank
  • Blog

Az olajcsere elengedhetetlen

Kép-Videó Galéria

Szerelőhöz vittem az autót, mert elérkezett a következő olajcsere ideje. Viccelődtünk a műhelyben, hogy nem kell ezt ennyire komolyan venni, elég lenne minden százezer kilométer után szervizelni. A szerelő megjegyezte, hogy új korában ez nem is okozna gondot, de meg kellene nézni azt az autót pár év múlva milyen állapotban lesz, ha tényleg csak ilyen ritkán cserélnénk olajat!

Amig hazafelé jöttem ez az ige jutott eszembe:
    Kolossé 3:10
    és felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt.

Olyanok vagyunk mi is mint az autók, Szükségünk van arra, hogy a mi mennyei mesterünk időnként „olajat cseréljen/adjon”. Visszaemlékszem, amikor megtértem, mennyire nagy volt a tűz, minden simán ment ( új volt az autó, és az olaj is). Aztán telnek a hónapok, az évek, az autó öregebb lesz, az olaj is régi lesz, és elkezdenek elromlani a dolgok. Isten kijelent valamit, ad valamit, amibe belekapaszkodunk, amit megragadunk, és nem engedjük el. Pedig Isten már adná az újat, öntené az olajat, de nekünk nem kell, jó az amit sok éve kaptunk….

Amikor valaki olyan autót vesz, amin nem volt rendszeresen végezve olajcsere, az csak évek után derül ki, és akkor minden elromlik, mindig lesz valami, ami nem működik megfelelően. Mindenkivel bajom van, nem tetszik, ahogy rám néznek, nekem más az elképzelésem mint a vezetőké, nem tudok együtt szolgálni a testvéreimmel, én ezt vagy azt máshogy csinálnám….

Folytathatnám a sort, de a lényegen nem változtat, engedjük meg Istennek, hogy olajat cseréljen, kérjük, hogy frissítsen fel az ő Szellemével nap mint nap, és egyre jobban megismerjük őt

Létrehozta: admin